Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@01:33:06 GMT

ازدواج زیر ۱۸ سال ممنوع شود

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۷۱۸۰

ازدواج زیر ۱۸ سال ممنوع شود

یک جامعه‌شناس گفت: آوردن مصوبات قانونی ناقص برای ازدواج ارزشمند نیست و بهتر است ازدواج زیر ۱۸ سال را ممنوع کنیم، چرا که ازدواج در این سن بیشتر از اینکه منفعتی داشته باشد مضر است و طلاق‌های سنین پایین خود شاهد این ادعاست.

امان الله قرایی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص اختصاص بسته تشویقی به ازدواج‌ افراد زیر ۲۰ سال اظهار کرد: ازدواج برای جامعه یک امر مقدس، ضروری و حیاتی است چرا که خانواده اصولاً محور و ستون و در واقع رگ جامعه است، وقتی خانواده شکل نمی‌گیرد در واقع تمام نهادهای دیگر حتی نهادهای اقتصادی صدمه می‌بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح تاثیر خانواده و ازدواج بر نهادهای جامعه، افزود: وقتی ازدواج صورت می‌گیرد زوجین برای چرخاندن خانواده باید برای آینده کار، پس اندازو سرمایه‌گذاری کنند بنابراین اقتصاد خانواده وقتی شکل می‌گیرد اقتصاد جامعه به تبع آن شکل می‌گیرد.

این جامعه‌شناس با بیان اینکه تشکیل خانواده حتی بر نهادهای سیاسی هم موثر است، تصریح کرد: نهاد سیاسی برای شکل‌گیری در ابتدا نیازمند مشارکت اجتماعی است تا پس از آن مشارکت سیاسی صورت گیرد و برای این امر باید اطلاعات و آگاهی سیاسی در جامعه بالا برود، همه اینها در نهادی به نام خانواده با انتقال به فرزندان شکل می‌گیرد.

وی نقش مادر را در خانواده بی‌بدیل دانست و اظهار کرد: از نظر انتقال میراث فرهنگی هم نقش خانواده بسیار مهم است و در واقع از لحظه تشکیل نطفه فرهنگ جامعه شروع می‌شود.

قرایی‌مقدم با اشاره به اینکه خطرات و تهدیدهای خانواده از نگاه جامعه‌شناسی از ۱۹۷۰ در آمریکا اعلام شد، افزود: جامعه‌شناسان به این موضوع اذعان داشتند که با وجود شیوه‌های جدید زندگی، خانواده‌ها تهدید می‌شوند و به همین دلیل با سقط جنین مخالفت شد چرا که خانواده را ضعیف می‌کند یا حتی از بین می‌برد.

چهار عاملی که ازدواج را به تاخیر می‌اندازد

وی ازدواج را اصلی‌ترین عامل بقای جامعه و خانواده دانست و گفت: در بی‌بندوباری خارج از ازدواج، میزان طلاق در جامعه پوشیده می‌شود و از بین می‌رود، بنابراین ما با ازدواج در هرصورت اگر تشویق شود، موافق هستیم.

این استاد دانشگاه با ابراز تاسف از افزایش سن دختران در ازدواج تصریح کرد: متاسفانه ازدواج عقب افتاده و دیگر ازدواجی صورت نمی‌گیرد، سن متوسط دختران برای ازدواج حدود ۲۵ سال است که این برای کشور فاجعه است.

قرایی‌مقدم با انتقاد از تبلیغ ازدواج در سنین پایین اظهار کرد: ازدواج زیر ۱۸ سال را باید ممنوع کنیم، سن بلوغ ذهنی و بلوغ فکری افراد متفاوت است، اما متاسفانه مسائل روانشناختی را در نظر نمی‌گیرند، اینطور نیست که با قانون بتوانیم مسئله را حل کنیم وقتی سن متوسط ازدواج در بین دختران ۲۵ و برای پسران ۲۸ رسیده که این شرایط برای جامعه یک فاجعه است.

وی با اشاره به اینکه بیکاری اولین مانع ازدواج است، تصریح کرد: تامین یک زندگی برای جوانان بسیار مشکل است؛ به طور کلی چهار عامل دانشگاه، بیکاری، سربازی و تفریحات بیرون از منزل از موانع ازدواج هستند.

این جامعه‌شناس در تشریح این موضوعات اظهار کرد: دانشگاه چهار سال ازدواج را عقب می‌برد، برای اینکه دخترها بیشتر درس بخوانند، ازدواج نمی کنند سربازی هم برای پسران ازدواج را به تعویق می‌اندازد موضوع دیگر تفریحات بیرون از خانه است که در سال‌های اخیر در جوانان افزایش داشته اگرچه رابطه بین پسر و دخترها از گذشته وجود داشت، اما به فراوانی امروز نبود.

بسته‌های تشویقی فایده‌ای ندارد

قرایی‌مقدم در خصوص بیکاری جوانان گفت: امروز مسئله بیکاری بزرگترین عامل ازدواج نکردن است، وقتی بیش از ۱۲ درصد جوانان بیکاری هستند و ۲۷ درصد بیکاری در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی‌ است، باید با جدیت به رفع این مسائل بپردازیم.

وی با تاکید بر لزوم فراهم کردن امکانات برای ازدواج به جای گذاشتن قانون و بسته‌های تشویقی، گفت: برخی مصوبات قانونی تنها برای سرگرمی و رفع تکلیف است، این قوانین و بسته‌های تشویقی فایده‌ای ندارد ما باید با اشتغال‌زایی و رفع بیکاری مسائل معیشتی را برطرف کنیم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در کنار پیش‌نیازهای ازدواج، تصریح کرد: متاسفانه جامعه را رها کردیم حتی در صداوسیما هم برنامه‌های مناسبی نداریم به همین دلیل مردم تلویزیون هم نمی‌بینند و بیشتر به سمت ماهواره‌ها می‌روند و ماهواره‌ها هم چیزی جز ترویج روابط نامشروع، ازدواج سفید، رابطه دختر پسرها نیست و این خود لزوم فرهنگ‌سازی را یادآوری می‌کند.

وی با بیان اینکه خانواده با حرف و قانون شکل نمی‌گیرد، اظهار کرد: در جایی که سن ازدواج به ۳۰ سالگی رسیده قانون‌ها هرچقدر هم که باشند برای ایجاد خانواده و ازدواج دخترها کاری از پیش نمی‌برد و در کل قانون گذاشتن برای ازدواج بی‌فایده است.

این جامعه‌شناس افزود: چنین مصوبات قانونی ناقصی ارزشمند نیستند چرا که باید در ابتدا ازدواج زیر ۱۸ سال را ممنوع کنیم ازدواج زیر ۱۸ سال بیشتر از اینکه منفعتی داشته باشد مضر است،طلاق‌های سنین پایین سال خود شاهد این ادعاست چرا که برای ازدواج رشد عقلی در کنار رشد جنسی قرار می‌گیرد و رشد عقلی موضوع بسیار مهمی است.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ازدواج بسته تشویقی ازدواج بيكاري جامعه شناسی مصوبه مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۷۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «نور» آرامش را به خانواده‌ها برمی‌گرداند

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: طرح نور موجب امنیت و آرامش بیشتر جامعه و خانواده‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام محمد میرزایی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران طرح نور را موجب امنیت و آرامش بیشتر جامعه و خانواده‌ها دانست و اظهار کرد: در برهه کنونی که دشمن آندُلس‌سازی را دنبال می‌کند، طرح نور موجب تذکر جدی به افرادی می‌شود که حریم‌ها و ارزش‌های انسانی و دینی را زیر پا گذاشته‌اند؛ بنابراین عموم مردم مؤمن و جامعه روحانیت و حزب‌اللهی کرمانشاه سپاسگزار و قدردان تلاش‌های شبانه‌روزی پلیس است.

وی افزود: به همراه معاون فرهنگی و مدیر حراست تبلیغات اسلامی استان در راستای تقدیر از پلیس برای اجرای طرح نور در محل فرماندهی انتظامی استان حضور یافتیم و از سردار حاجیان فرمانده انتظامی استان تقدیر به عمل آمد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: جمعی از مؤمنین و مؤمنان به همراه مدیران اداره‌کل تبلیغات استان با حضور در معابر از مجریان طرح نور عفاف و حجاب فراجا در استان با اهدای شاخه‌های گل تقدیر کردند.

کد خبر 749755

دیگر خبرها

  • صداقت و تعامل با مردم مد نظر مسؤولان باشد
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • یک روزنامه: سختگیری دهه 60 در مدارس در حال تکرار است/ هنوز «آینه» ممنوع است! دانش‌آموزان دوره متوسطه می‌گویند در مدرسه کیف‌هایشان را می‌گردند و مسئولان مدرسه برخوردهای خشن و توهین‌آمیز دارند
  • مشکلات اولویت‌دار کارگران و کارفرمایان احصا و مورد رسیدگی قرار گیرد
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران افتتاح شد
  • طرح «نور» آرامش را به خانواده‌ها برمی‌گرداند
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است