Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ابهری، آسیب شناس و رفتارشناس اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس، با اشاره به نادرست بودن برخی آمار اعلام شده درباره آسیب‌های اجتماعی، اظهار کرد: امروز آمار درستی از آسیب‌های اجتماعی در جامعه وجود ندارد، مثلا درباره آمار خط فقر برخی‌ها می‌گویند ۴ میلیون تومان است و برخی دیگر اشاره‌ای به رقم ۱۱ میلیون تومان دارند!

وی افزود: بنده آسیب شناس اجتماعی هستم و خطاب به کسانی که آمار می‌دهند می‌گویم در موضوعاتی که تخصص ندارید وارد نشوید، مثلا نهادی را دیدیم که چگونه اینفلوئنسرها را گرد هم آورد تا بخواهد تبلیغ ازدواج کند، آن اینفلوئنسرها که مجرد هستند چگونه می‌توانند مُبلغ ازدواج باشند!

ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی آسیب‌های اجتماعی در کشور

این رفتارشناس اجتماعی با تأکید بر ضرورت ایجاد بانک آسیب‌های اجتماعی در کشور، خاطرنشان کرد: امروز ضرورت ایجاد بانک آسیب‌های اجتماعی را اعلام می‌کنم و این موضوع را طی چندین مقاله و مصاحبه در خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها مورد تأکید قرار دادم اما متأسفانه کسی توجه نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبود بانک اطلاعات آسیب‌شناسی در کشور مشکلات را دوچندان می‌کند، یعنی هر کسی باب میل و براساس سلیقه‌های شخصی، آماری از تعداد خودکشی و معتادان اعلام می‌کند و این درست نیست.

آماری از تعداد معتادان کشور نداریم

وی یادآور شد: ۲۲ سازمان و نهاد در زمینه اعتیاد وظیفه دارند و با این وجود هنوز نتوانسته‌ایم آمار دقیق و روشنی از تعداد معتادان به تفکیک نوع زن و مرد و مصرف نوع مواد اعلام کنیم، این آشفتگی آمار درباره مصرف نواد مخدر، جامعه را به سمت اضطراب اجتماعی هدایت می‌کند، یعنی هرکسی با میل شخصی خود می‌آید اعداد و ارقامی را اعلام می‌کند و نمی‌داند منبع آن اعداد و ارقام کجاست؟

وی با اشاره به افزایش میزان مصرف مواد مخدر در کشور، عنوان کرد: ما افزایش تعداد معتادان در جامعه را براساس حضور آن‌ها در کمپ‌ها و دیگر مراکز می‌بینیم اما به درستی نمی‌توان آماری از میزان مصرف و تعداد معتادان کشور ارائه کرد.

وی به یکی از انواع مصارف مواد مخدر در کشور اشاره کرد و گفت: به نظر بنده میزان مصرف‌کنندگان تفریحی و تفننی و یا معتادان، بیش از آماری است که در جامعه در حال چرخیدن است. تا وقتی که تمامی سازمان‌های متولی نتوانند بانک اطلاعات آسیب‌های اجتماعی در کشور را ایجاد کنند، این آمار خیالی و دور از منطق است.

وی به یکی از فواید ایجاد بانک اطلاعات آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: این بانک اطلاعاتی می‌تواند خدمات آماری را به محققان، پژوهشگران و دست اندرکاران ارائه کند و نیاز است ایجاد شود.

حداقل سن مصرف مواد مخدر ۱۴و سیگار ۱۲ سال است

ابهری از اختلاف بر سر سن اعتیاد در کشور سخن می‌گوید و اذعان دارد: بین آسیب شناسان و جرم شناسان اختلاف نظر درباره حداقل سن اعتیاد وجود دارد، ما می‌گوییم حداقل سن اعتیاد ۱۴ سال است اما برخی دیگر آن را ۱۷ سال می‌دانند. این در حالی است که حتی ما نوزدانی داریم که معتاد هستند. بنابراین حداقل سن اعتیاد به مواد مخدر در کشور ۱۴ سال و سن مصرف سیگار ۱۲ سال است و آن هم براساس مناطق مختلف کشور متفاوت است.در برخی مناطق مرزی و جنوبی کشور، سن ابتلا به اعتیاد حتی به کمتر از ۱۴ سال نیز می‌رسد.

وی اضافه کرد: تا زمانی که مساله ازدواج دائم ساماندهی نشود جامعه به طرف بی اخلاقی کشیده می شود. صیغه و ازدواج موقت یک مسأله شرعی است که باید زیر نظر کارشناسان مذهبی و دینی صورت بگیرد چرا که ممکن است یک جوان توان ازدواج دائم را نداشته باشد، یا به خاطر صیغه علاقه‌ای ایجاد و به ازدواج دائم تبدیل شود. اما اینکه فضای مجازی وارد این فضا شده این کار بسیار خطرناک و ضد اخلاقی است.باید دفاتری زیر نظر دولت، ساماندهی شوند و افراد علاقه‌مند در آنجا حضور یابند و ثبت شود وگرنه به نام ازدواج موقت، کارهای غیراخلاقی در برخی شهرها انجام می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رفتارشناس اجتماعی مجید ابهری سن مصرف مواد مخدر صیغه یابی بانک اطلاعاتی آسیب های اجتماعی آسیب های اجتماعی در کشور ضرورت ایجاد بانک تعداد معتادان سن اعتیاد مواد مخدر حداقل سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ابلاغ سیاست‌های اعتباری سال ۱۴۰۳ بانک‌ها و حسب دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر بازدید سرزده از دستگاه‌های خدمت رسان، جعفر حسینی سرپرست بازرسی امور بانک و بیمه به همراه سربازرس و بازرس این حوزه به صورت سرزده از شعب برخی بانک‌ها در سطح شهر تهران بازدید کردند.

در این بازدید، هیئت بازرسی ضمن بررسی برخی از پرونده‌های تسهیلات پرداختی در شعب، تذکرات لازم در رابطه با رعایت قوانین و مقررات بانکی، تکریم ارباب رجوع، پرداخت تسهیلات خرد خصوصاً تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری و عدم سخت‌گیری در اخذ تضامین مازاد بر مقررات، عدم دریافت تصویر مدارک هویتی وفق بخشنامه بانک مرکزی داده شد.

در جریان این بازرسی، موضوع صف در انتظار متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نیز مطالبه و بازرسی قرار گرفت.

همچنین رعایت نرخ سود سپرده و تسهیلات پرداختی و تأثیر آن بر ناترازی بانک‌ها و تورم در جامعه، رعایت مقررات بانک مرکزی در ارائه ضمانت‌نامه‌های بانکی و اعتبارات اسنادی داخلی، پرداخت تسهیلات به شرکت‌های تولیدی و تعاونی و نرخ کارمزد خدمات مورد تاکید بازرس کل قرار گرفت.

کد خبر 6094310

دیگر خبرها

  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • تاکید سازمان بازرسی بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان